Voor sommigen van ons is het de gewoonste zaak om de wenkbrauwen zelf te epileren, bij te tekenen of te kleuren. Maar het kan ook zijn dat je dat nooit doet, of niet weet hoe je dat moet doen!

Hoe dan ook, voor jou de volgende handige tips!

7 onmisbare tips voor perfecte wenkbrauwen

 1) Epileer je wenkbrauwen in de juiste vorm 

Leg een potlood vanaf de zijkant van de neusvleugel, langs de binnenkant van je oog recht naar boven. Dit is het beginpunt van je wenkbrauw.

Leg een potlood nu langs het onderste gedeelte van je neusvleugel en dan schuin omhoog langs de buitenkant van je oog. Dit is het eindpunt van je wenkbrauw.

Voor de boog leg je een potlood opnieuw langs de neusvleugel, recht vooruit kijken en dan moet het potlood schuin rakelings buiten langs de pupil gelegd worden. Daar waar het nu de wenkbrauw raakt is het hoogste punt van de wenkbrauw.

2) Gebruik een normale spiegel

Gebruik geen extra vergrotende spiegel om je wenkbrauwen te epileren. Je ziet dan namelijk ook de haartjes die je in normale omstandigheden niet ziet en zo wordt de kans op ‘over-epileren’ heel groot. Plus, met een gewone spiegel kun je ook veel beter de vorm van je wenkbrauw bepalen.

3) Lijd niet aan unibrow-fobie Unibrow/ monobrow

Niemand wil een ‘unibrow’, maar het is ook niet oké om te veel haartjes weg te halen tussen je wenkbrauwen. Pas de methode met het potlood toe om te bepalen tot hoever je de haartjes moet epileren. Pas op dat je niet te ver gaat met epileren en gebruik dus zeker geen scheermesje tussen je wenkbrauwen, maar epileer zorgvuldig met een pincet.

4). Investeer in je pincet

Een goede epileer-pincet gaat een leven lang mee. Schaf een pincet aan met een dunner wordende, platte punt. Hiermee kun je zelfs de fijnste, haast onzichtbare haartjes te pakken te krijgen.

5) Geef kleur aan je wenkbrauwen

Als je je wenkbrauwen wil bijtekenen of -kleuren kun je gebruik maken van een potlood, een poeder, een borsteltje met een gel.

Je gaat als volgt te werk:

Met het potlood of poeder teken je de juiste vorm en/of voeg je extra kleur toe. Gebruik daarna een borsteltje om de kleur te vervagen, zodat het resultaat niet te fel is. Met een transparante gel hou je zowel het product als de haartjes op z’n plaats.

Je kunt ook kiezen voor een gel met een kleur. Deze maakt je wenkbrauwen optisch voller en geeft meer expressie aan je gezichtsuitdrukking. De wenkbrauwgel is er in drie natuurlijke kleuren.

6) Kies de juiste kleur

Volgens de meeste beautyspecialisten geldt de volgende regel: heb je licht haar, dan mogen je wenkbrauwen een paar tinten donkerder zijn. Heb je donker haar, dan kan je tot een tweetal tinten lichter gaan. Wat je ook kiest, hou het natuurlijk en kleur je wenkbrauwen niet te zwaar in.

 7). Je wenkbrauwen zijn zusjes, geen tweelingen

Je wenkbrauwen zijn zusjes, geen tweelingenStop met teveel plukken dus. Ze zullen nooit helemaal hetzelfde worden en dat hoeft ook niet. Wanneer je aan het epileren bent, krijg je de neiging om bij beide wenkbrauwen evenveel weg te halen om de boel te laten matchen, waardoor je vaak teveel weghaalt. Niet doen! Epileer eerst de ene wenkbrauw en dan de ander en haal alleen de haartjes weg die écht weggehaald moeten worden.

 

 

 

 “Kijk in de spiegel en hou van jezelf!”

Kijk in de spiegel en hou van jezelf.

.