Ontharen

Harsen

Ook kunt u bij mij terecht voor diverse harsbehandelingen voor het lichaam. Ik gebruik verschillende soorten hars voor de aparte gebieden. Ieder gebied van uw lichaam reageert anders, dus vandaar dat ik hiervoor verschillende mogelijkheden bied.

Elektrisch ontharen

Wilt u ook graag een gladde bovenlip? Heeft u genoeg van die ongewenste haargroei op uw kin? Dan is elektrisch ontharen dé oplossing voor u!

Deze definitieve ontharingsmethode bestaat al lange tijd en is zeer succesvol in de strijd tegen overtollige haargroei. Elektrisch ontharen is ook de enige definitieve methode die toegepast kan worden bij blonde, grijze en rode haren. Deze haren bevatten te weinig pigment. Alleen donshaar en heel dunne haren zijn niet te behandelen met elektrisch ontharen

Hoe werkt elektrisch ontharen?

Elektrische epilatie vind plaats door middel van een wegwerpnaaldje, die langs de haar in de haarfollikel wordt gestoken, terwijl er laagspanningsstroom wordt toegediend. Door middel van de warmte wordt de haarfollikel afgebroken en de voeding naar de follikel gestopt waardoor de haar niet meer terugkomt. Meestal is de insteek niet voelbaar. Wel voel je dat de naald warm wordt. Omdat de behandeling haartje voor haartje gaat, geeft het een langzaam resultaat en wordt het vaak toegepast op kleine gebieden zoals de kin, bovenlip en de tepelhof. Een groot voordeel van elektrische epilatie is dat ook grijze, blonde en rode haren definitief verwijderd kunnen worden.

Is de behandeling pijnlijk?

De Nova- blend werkt met twee stroomsoorten, de hoogfrequente stroom en de gelijkstroom. De behandeling is niet geheel pijnloos. U zult de warmte in de huid soms als niet prettig ervaren.

Hoe lang duurt een behandeling?

Het is belangrijk om te weten dat alle haren die u ziet niet tegelijkertijd groeien. Ze groeien in fasen na elkaar. Deze haargroeicyclus die ieder mens heeft, duurt altijd gemiddeld 1 tot 1,5 jaar. Een haar heeft een groeifase en valt na verloop van tijd weer vanzelf uit. De tijd van groeifase naar uitvalsfase verschilt afhankelijk van de plaats waar de haar zich bevindt. Als een haar is uitgevallen, zal het haarzakje (een haar groeit vanuit een haarzakje) een tijdje gaan “rusten”, dat wil zeggen, geen nieuwe haar produceren. Vandaar dat we als behandelaar die hele haargroeicyclus moeten doorlopen om alle haarzakjes minstens een keer te kunnen behandelen. Deze hele cyclus duurt nu eenmaal gemiddeld 1 tot 1,5 jaar. Dat is genetisch bepaald. Er worden geen haren vernietigd, maar haarzakjes. Vanuit het oogpunt van de ontharingsbehandeling, dient de haar er slechts voor om mij naar het te verwijderen haarzakje te geleiden.

Hoe vaak moet ik dan precies komen om van mijn overbeharing af te zijn?

Als u met het ontharingsproces gaat starten, is het noodzakelijk dat u in het begin frequent naar de salon komt voor een behandeling. De eerste drie maanden zal dit ongeveer 1 keer per week zijn. Daarna bouwt u af in behandelfrequentie om haarvrij te worden. Later neemt de tijd per behandeling af. Dit betekent dat het onthaarproces in een afbouwende kuur zal plaatsvinden. Aan het eind van het onthaarproces zult u nog maar één keer in de 6 weken ongeveer 15 minuten behandeld te hoeven worden. Uiteraard is dit allemaal in overleg en ligt het er ook aan welk gebied u behandelt wilt hebben en hoe groot dit gebied is. Dit wordt bij de intake allemaal besproken.

Wat zijn de contra-indicaties voor elektrisch ontharen?

Elektrisch ontharen kent een aantal contra-indicaties zoals zwangerschap, epilepsie, een pacemaker of ICD, een stalen plaat in het lichaam, zenuwpijnen en infecties.