Acne bij jongeren kan van grote invloed zijn en ze behoorlijk in de weg zitten.

Ik zie het als mijn taak om positief bij te dragen aan de verbetering van een acnehuid bij jongeren en worden hier zelf ook oprecht blij van. Je moet niet gebukt hoeven te gaan onder een slechte huid.

Mijn behandelingen richten zich voornamelijk op het reinigen en zuiveren van de huid, de huid in goede conditie te houden en littekens ten gevolge van ontstekingen te voorkomen.
Zwarte mee-eters en puistjes zijn zichtbaar. Gesloten mee-eters (whiteheads) zijn minder zichtbaar maar zijn wel de voorlopers van pukkels. Het is dus belangrijk dat deze worden verwijderd. Advies over leefstijl is uiteraard van groot belang. Wetenschappelijke bewijzen over de invloed van voeding zijn er niet, maar het is wel duidelijk dat bepaalde voedingsmiddelen beter kunnen worden vermeden. Terwijl er ook producten zijn waarvan we aannemen dat dit de huid en acne ten goede komt.

Eén behandeling per 6 weken is meestal niet afdoende. Een kuur is uiteraard mogelijk. Zeker als er sprake is van veel verstopte talgklieren is een frequentie van 4 à 5 weken veel effectiever. Met regelmaat thuis exfoliëren met daarna een masker, én dagelijks reinigen met daarna de juiste crème is echt nodig voor een optimaal resultaat.

Helaas kunnen wij acne niet genezen, daarvoor is het te complex. Maar samen kunnen we wel voorkomen dat de acne verergert en permanente schade aan de huid oplevert. Samen zorgen we ervoor dat de acnehuid er fris en verzorgt uitziet.