Met de vorm van je wenkbrauwen kun je de vorm van je gezicht en je gezichtsuitdrukking beïnvloeden. Naar mijn mening zijn de wenkbrauwen dan ook één van de belangrijkste dingen die je gezicht  laten spreken. Het is dan ook best moeilijk om je wenkbrauwen te vormen en bij te houden zodat je gezicht het best tot uitdrukking komt.53d544d381e63_-_eyebrow-mistakes-we-all-make-lgn

Ik hoop je met de volgende tips een beetje op weg te kunnen helpen!

Om te achterhalen welke wenkbrauwvorm het best bij je past, moet je eerst weten welke gezichtsvorm je hebt.

Vind je het moeilijk om je vorm te herkennen? Ga dan voor de spiegel staan en haal het haar uit je gezicht. Teken eventueel met lipstick de vorm op de spiegel en kijk met welk onderstaande vorm jouw getekende vorm het meest overeen komt.

Gezichtsvormen

Hartvormig
Een hartvorming gezicht is van boven breder (top van het hart) en loopt iets spits toe naar de kin (punt van het hart). Als je wilt kun je door de vorm van je wenkbrauwen de kin en het hoofd bij de ogen smaller laten lijken. Dit kun je bereiken door de wenkbrauwen rond en gebogen te maken. En niet te breed.
Een lage boog zal ervoor zorgen dat je een natuurlijke look krijgt, een hogere boog zal je gezicht wat langer doen lijken.

Lang
Bij de langwerpige vorm van het gezicht wil je soms dat deze minder lang lijkt. De juiste vorm van je wenkbrauwen is daarom deze zo recht mogelijk te houden met een klein boogje aan het eind. Door de rechte lijn lijkt je gezicht korter. Pas dus op dat je geen hoge en hoekige vormen maakt.

Ovaal
De ovale gezichtsvorm wordt door sommige gezien als de meest ideale. De vorm van de wenkbrauwen die bij deze gezichtsvorm past, zijn licht gebogen en heeft een zachte hoek ter hoogte van de pupil.

Diamantvormig
Een diamantvormig gezicht is bij de jukbeenderen het breedst. Je wilt dan meestal proberen om dat deel smaller te laten lijken. Gebogen, een beetje golvende wenkbrauwen laten je gezicht smaller en zachter lijken.

Vierkant
Heb je een vierkant of hoekig gezicht met een krachtige kaaklijn? Dan wil je meestal de kaaklijn zachter maken. Dat doe je door de vorm van je wenkbrauwen ook recht en hoekig te maken. Vind je dat niet mooi, dan kun je ook de wenkbrauwen vormen zoals bij het diamantvormige gezicht uit gelegd wordt.

Rond
Als je een rond gezicht hebt en wil je het gezicht langer en smaller laten lijken. Dan kun je dat doen door hoge ‘hoekige’ bogen in de vorm van de wenkbrauw te maken. De meest geschikte vorm is een hoge, puntige vorm. Maak je wenkbrauwen niet rond want daardoor laat je, je gezicht nog ronder lijken.

Het 3-punten systeem.

Dit is een hele eenvoudig hulpmiddel om de afmetingen van je wenkbrauwen te bepalen. In de visagie wordt het 3-punten systeem ook wel de ‘golden ratio’ genoemd.

Die werkt als volgt:

  • Leg een potlood vanaf de zijkant van de neusvleugel, langs de binnenkant van je oog recht naar boven. Dit is het beginpunt van je wenkbrauw.golden ratio, het 3 punten systeem
  • Leg een potlood nu langs het onderste gedeelte van je neusvleugel en dan schuin omhoog langs de buitenkant van je oog. Dit is het eindpunt van je wenkbrauw.
  • Voor de boog leg je een potlood opnieuw langs de neusvleugel, recht vooruit kijken en dan moet het potlood schuin rakelings buiten langs de pupil gelegd worden. Daar waar het nu de wenkbrauw raakt is het hoogste punt van de wenkbrauw.

Met deze tips kan er haast niks misgaan! Probeer het één en ander uit en wil het niet lukken maak dan gerust een afspraak in mijn salon.

Dan zal ik het een keer voordoen!

 

 

Succes! Ellie