Hallo gezonde winterhuid!

De temperatuur daalt, binnen gaat de haard aan en komt het winterdekbed weer tevoorschijn. Lekker met een kop chocomelk en een tijdschrift op de bank. Heerlijk, maar voor sommigen heeft dit seizoen een keerzijde, namelijk een droge huid die jeukt en schilfers of kloofjes vertoont. Je vraagt je af wat nu geschikt is voor jouw huid. Wat je moet doen om je huid weer goed te laten voelen.

Dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn of veel tijd te kosten. Het lastige is misschien wel dat er zoveel producten op de markt zijn dat jij soms door de bomen het bos niet meer ziet…….en dat snap ik helemaal!

Daarom heb ik speciaal voor jou een eenvoudig overzichtje gemaakt, zodat je zelf kunt beoordelen wat jouw huid op dit moment nodig heeft om weer te kunnen stralen.

 

 • Serum

  Wanneer je huidige crème even niet meer ‘voldoende’ is, dan is het gebruik van een serum als extra aanvulling super geschikt. Een hoge concentratie aan effectieve werkstoffen die je eenvoudig onder je favoriete dag-/nachtcrème kunt gebruiken.

 • Een rijke dagcrème op ‘water in oliebasis’

  Door de kleine waterdruppels in een olieachtige crème worden de actieve werkstoffen beter opgenomen en is je huid beter beschermd bij vrieskou.

 • Exfoliant/Salicylzuur

  Wanneer je huid een doffe grauwe tint heeft, kan een exfoliant/salicylzuur een uitkomst bieden. De exfoliant/salicylzuur verwijderd effectief alle opgestapelde dode huidcellen en voorkomt daarbij ook nog eens het ontstaan van huidonzuiverheden en schilfers. Gebruik de exfoliant/salicylzuur min. 2 weken in kuurverband als nachtverzorging. Je hoeft het niet af te spoelen.

 • Gebruik van een masker

  Een masker zorgt ervoor dat de huid beter weerstand kan bieden tegen de schadelijke weersinvloeden tijdens de koude maanden. Breng het 1 á 2 keer per week aan. Er zijn vele soorten maskers verkrijgbaar, maar een masker met hyaluronzuur, Aloë Vera en/of Kamillen is sterk aan te raden.

  Goede huidverzorgingsproducten zijn geen overbodige luxe in de winter.

 

Toch liever even sparren……bel of mail mij!

warme wintergroet

Warme wintergroet, Ellie

0481-420058

info@huidverzorgingssalon-ellie.nl