Grappige weetjes over mascara.

  • Mascara is een van de meest populaire make-up producten en wordt dagelijks gebruikt door miljoenen mensen.
  • De Egyptenaren al sinds 4000 jaar voor Christus hun oogleden donkerder maakten?
  • Vroeger was het eerst een cake-achtige substantie die je met een vochtig kwastje op je wimpers aan moest brengen?

Hoe houd je het borsteltje vast? Hoeveel lagen is nou eigenlijk het beste? En wat als je per ongeluk uitschiet? Echt goed mascara opdoen is een sport die niet onderschat mag worden. De eerste stap is overigens  het uitkiezen van de juiste mascara. Heb jij de perfecte nog niet gevonden? Laat mij je helpen met de volgende tips:

TIP 1: HOE KAN IK DE KLONTJES VERWIJDEREN?

Om goed mascara op te doen, dien je te beginnen door je de roller open te maken en eventuele klontjes die aan het uiteinde van je mascaraborsteltje zitten te verwijderen. Op die manier voorkom je dat de klontjes tijdens het mascara aanbrengen in je ogen of tussen je wimpers komen.

Het verwijderen van klontjes op je borsteltje is overigens eenvoudig: dit doe je gewoon door met de top van het borsteltje even terug te gaan in het flesje en de klontjes af te strijken, om vervolgens met behulp van een tissue de klontjes te verwijderen. Heb je klontjes in je wimpers dan kan je een schoon oud mascara borsteltje gebruiken en het klontje eruit borstelen en tevens je wimpers nog meer te separeren mocht je dit nodig vinden

TIP 2: HOE BRENG IK DE MASCARA AAN?

Advies: Ga met het borsteltje niet vaker in het flesje dan nodig is. Onbewust ga je  fanatiek “pompen” om meer op het borsteltje te krijgen. Zo komt er echter lucht in en zuurstof bij , waardoor deze sneller opdroogt en dus onbruikbaar wordt. Tevens wordt de kans op bacteriën groter waardoor je sneller de kans loopt op een ooginfectie en/of ontsteking.

Een veelvoorkomende fout tijdens het aanbrengen is dat je je te veel (of alleen maar) op de uiteinden van je wimpers focust. Je wilt natuurlijk dat je wimpers vooral bij de uiteinden langer en voller worden, maar dan is het juist belangrijk om bij de basis van je wimpers te beginnen. Op die manier zullen je wimpers namelijk nog langer en voller lijken. Dat is overigens logisch… Hoe groter het stuk van je wimpers waar je mascara aanbrengt, des te meer van je wimpers geaccentueerd wordt. Kortom: goed mascara opdoen begint letterlijk bij de basis! Breng de eerste laag mascara aan, goed vanaf de wimperrand. Op die manier zullen je wimpers straks namelijk nog langer en voller lijken.
Heb je weinig tijd of wil je voor de meer ‘’au naturelle’’ look gaan, hou het dan bij één laag.

Wacht nu ongeveer 1 minuut voordat je de volgende laag aanbrengt. Ik doe meestal zelf in de tussentijd even mijn blush aanbrengen en (deels) mijn contourpoeder. Het is erg belangrijk o.a. voor het tegengaan van spinnenpoten dat de mascara nog niet helemaal droog is. Bij het aanbrengen van deze laag concentreer je je vooral aan het uiteinde van de wimpers.

TIP 3: ZIGZAGGEND AANBRENGEN

Begin dus bij de basis van je wimpers en maak een zigzaggende beweging richting de uiteinden van je wimpers tijdens het opdoen. Op die manier komt er meer mascara op je wimpers. Door te zigzaggen terwijl je mascara opbrengt, voorkom je ook dat je wimpers aan elkaar gaan kleven.

Naarmate je een mascara langer gebruikt, wordt deze overigens telkens dikker. Het kan dus goed zijn dat je in het begin 2 of zelfs 3 laagjes aanbrengt, en uiteindelijk nog maar 1 laagje.

Tip 4: De onderste wimperlijn

Mascara op de onderste wimpers kan vrij zwaar lijken als je teveel aanbrengt maar als je kleur aan je onderste wimpers wil geven kan je een dunner laagje aanbrengen. Hierbij concentreer je je vooral een het begin van de wimpers en minder of niet op het uiteinde..

Als je de onderste wimpers niet te zwaar wil aanzetten doe je dat best met wat nog op je borsteltje zit nadat je de bovenkant hebt gedaan zonder de borstel terug in het flesje te steken.

TIP 5: GEBRUIK EEN WATTENSTAAFJE OM FOUTJES TE CORRIGEREN

Maak je geen zorgen als er tijdens het gebruik mascara op je oogleden of wangen komt. Wacht totdat de mascara op je ooglid helemaal droog is voordat je deze verwijdert, dit gaat makkelijker dan wanneer je het meteen doet. Pak nadat je klaar bent gewoon een wattenstaafje, doe er een beetje make-up remover op en.

TIP 6: HOE LANG IS DE HOUDBAARHEID?

Mascara gaat niet zo lang mee als je zou denken? Goedkopere merken drogen vaak al na 8 weken uit, de duurdere merken met de betere werkstoffen doen er 12-16 weken over om uit te drogen.

TIP: Verwijder nooit oogmake-up met reinigingsdoekjes, dit is de grootste veroorzaker van oogirritaties en allergieën.

Wat is mijn favoriete mascara?

De mascara’s van John van G creëren een perfecte styling, verlenging en verzorging voor de wimpers. De mascara’s drogen snel, zijn vrij van parfum, veegvast en afgestemd o?p de behoefte van de gevoelige ogen en dragers van contactlenzen. Mijn top 3:

  • Day & Night mascara: een longlasting mascara die dag en nacht houdt zonder vlekken, ideaal voor het uitgaansleven. Heeft een flexibele stylingsborstel die zelf de kleinste haartjes kleurt.

 

  • Rainproof Long lasting Mascara: weerstaat alle weersomstandigheden en emoties. Watervaste hoogwaardige textuur en vlekt niet. Door de kegelvormige borsteltje worden de wimpers gelift en lijken de ogen groter.

 

  • Complete Perfect Eyelashes mascara: geeft maximale volume. Speciale mascaraborstel waarbij twee borstels met elkaar verbonden zijn. De hoge dichtheid van de borstelvezels zorgen voor maximale volume, kleur optische verlenging en separatie van de wimpers (scheiding van de wimperhaartjes).

 

Super mascara’s die doen wat ze moeten doen, zien er prachtig strak en trendy uit in de metalic huls. Makkelijk te verwijderen bij de reiniging en mooi diep zwart. Zelf ben ik fan van de Day & Night mascara, voor mij voldoet deze precies aan mijn wensen van een meest natuurlijk lijkende look

Tot slot

Naast deze manier zijn er natuurlijk nog heel veel andere manieren van mascara aanbrengen. Het is soms een beetje zoeken naar hetgeen wat voor jou het gewenste resultaat geeft. Wil je nog meer weten of wil je dat ik je help bij het zorgvuldig aanbrengen van jouw mascara.

Stuur een berichtje of bel 0481-420058.  Ik help je graag.

Veel succes! Ellie