Je lijkt wel een wortel!

Met de ouderwetse zelfbruiners  bestond er een grote kans dat je huid oranje en vlekkerig werd.

Vandaag de dag is deze kans met een goede zelfbruiner aanzienlijk minder. Zeker wanneer je ook nog de volgende tips volgt en zo het beste resultaat uit de zelfbruiner haalt.

 

  1. Scrub je huid 1 á 2 keer per week. Als je je huid regelmatig scrubt bouwt de bruine kleur zich gelijkmatig op. Dode huidcellen worden verwijderd en je huid wordt lekker glad. Op die manier voorkom je vlekken en krijg je het beste resultaat.
  2. Scrub goed op ruwe plekken. Besteed tijdens het scrubben extra aandacht aan ruwe plekken als je ellebogen en je knieën. Hier is de huid dikker en wordt de zelfbruiner sneller donker, dat kan een onnatuurlijk resultaat geven.
  3. Wacht een paar minuten met aankleden. Laat de zelfbruiner eventjes intrekken voordat je je aankleedt, de werkzame bruinende stof werkt namelijk op alle organische materialen, dus ook op katoen!
  4. Vermijd haargrens en wenkbrauwen.
  5. Niet zwemmen of douchen. Wacht hiermee tot de zelfbruiner is uitgewerkt (na ca. 6 uur). Het water zorgt dat de stof niet goed zijn werk kan doen.
  6. Was je handen goed! Bruine handen en knokkels zijn een onnatuurlijk en ongezond gezicht.
  7. Gebruik het voor het slapengaan. Zelfbruiner kun je het best zo’n twintig minuten voordat je gaat slapen opbrengen. Sommige zelfbruiners laten namelijk een laagje achter op de huid waar een vreemd luchtje aan kan zitten. Als je hier de hele dag mee rondloopt, en je lichaam wordt warm, kan het geurtje vrijkomen.
  8. Zelfbruiners beschermen niet! Zelfbruiner bevat geen stoffen die beschermen tegen de zon. Ook de bruine kleur die je krijgt beschermt niet zoals een echte bruine huid. Het is slechts een soort ‘vaste make-up’. Smeer je dus altijd in met zonnebrand als je in de zon komt.
  9. Gebruik geen lichaamsbruiner in je gezicht! De huid van je lichaam is dikker dan die in je gezicht. Daarom zijn lichaamsbruiners wat intenser, dit geeft een vreemd resultaat in je gezicht. Koop een speciale zelfbruiner voor het gezicht.

Heb je nog vragen over welke zelfbruiner je het best kunt gebruiken.  Neem gerust contact op, ik help je graag om een mooie zomerse teint te krijgen.

Zonnige groet, Ellie