Wat ik nu weer heb gekocht!koeldamp-apparaat

Een koeldamp-apparaat waarmee ik op warme dagen de bezwete huid kan kalmeren en afkoelen door gebruik te maken van een zachte fijne nevel. Grappig genoeg heb ik ongeveer 25 jaar geleden als schoonheidsspecialiste in opleiding examen gedaan met het koeldamp-apparaat. Deze klassieker (zo mag ik hem dus wel noemen) zorgt voor een zachte verkoelende nevel die heel aangenaam is op warme zomerdagen. Verder is het een prachtig middel om een onrustige, vlekkerige, geïrriteerde en overgevoelige huid te ontspannen en te kalmeren. Het apparaat verstuift een speciale lotion die doordringt in de diepe huidlagen. Daardoor is hij uitermate geschikt voor de gevoelig en/of vochtarme huid. Gedurende de behandeling krijg ik een goed zichtbaar beeld welke lotion nodig is om af te sluiten.

  • Heeft de huid behoefte aan kalmering, dan maak ik gebruik van een lotion op basis van kamille, speciaal aangewezen op de nerveuze, vlekkerige onrustige huid.
  • Is er meer behoeft aan verfrissing, dan is de bloesem lotion bereid met rozenolie en menthol zeer geschikt.

Het koeldampapparaat is rond 1917 ontworpen door een Franse dermatoloog Lucas Championnière en was bedoeld als medicijnenverstuiver voor onder meer astmapatiënten. Later zag men ook het grote effect van zowel koude en warme verstuivingen op het gelaat. De fijne verstuiving, die voelt als een zachte nevel, zorgt dat de vrije zenuwuiteinden (die net onder de hoornlaag verlopen) geprikkeld worden. Het ontspannen effect wat hierdoor ontstaat is niet te benaderen met de meeste massagetechnieken. Het is dan ook een geweldig apparaat met veel mogelijkheden.

Wat is mijn redenen geweest om het koeldamp-apparaat weer opnieuw aan te schaffen? Juist op hele warme dagen is mijn doel om bij klanten de warmte uit hun lichaam te halen. Door het gebruik van mijn koeldamp-apparaat is deze gewenste verkoeling mogelijk. Tijdens de afgelopen warme dagen heb ik het apparaat al gebruikt. De reacties van mijn klanten waren geweldig. Ze ervoeren de nevel als een heerlijke verkoeling en hun huid zag er zichtbaar rustiger uit. De oververhitting die op de gezicht stond bij binnenkomst was totaal verdwenen.

Ze konden weer genieten van de mooie dag!

 

Koeldamp-apparaat