In mijn salon word ik regelmatig geconfronteerd met de gevolgen van te veel zon en te weinig bescherming. De toename van ‘verdachte’ plekjes is dan ook erg verontrustend. Dat we ons voor de zon moeten beschermen was een aantal jaren nog niet zo bekend. Vele van ons zijn in hun jeugdjaren dan ook regelmatig rood verbrand door teveel zon.Zonverbranding

Wat we vroeger niet wisten, weten we nu gelukkig wel. Zon hebben we nodig, maar beschermen tegen teveel straling is een noodzaak!

Dat blijkt ook uit een onderzoek van TNS NIPO in opdracht van het KWF (2016). Het jaar daarvoor is 40% van de kinderen verbrand door de zon. Toen bleek dat ook meer dan de helft van de ouders 1 á 2 keer verbrand is geweest. Kinderen zijn extra kwetsbaar voor de gevolgen van ernstige verbranding in de jeugd. De kans dat ze op latere leeftijd melanoom, een ernstige vorm van kanker krijgen wordt hierdoor verdubbelt. Het gebruik van een goede zonnebrandcrème is dan ook onontbeerlijk.

Maar wat als die zonnebrandcrème duur is en je zuinig wordt in het gebruik ervan…?

Dat moet anders kunnen dachten de Britse dermatoloog Andrew Birnie en de Nederlandse econoom David Westerbeek van Eerten. Iedereen zou een gelijke kans moet hebben om beschermd te worden tegen de zon. Een zonnebrandcrème is een primaire levensbehoefte en zou voor iedereen te betalen moet zijn. Samen ontwikkelden zij een zonnebrandcrème met de naam Altruist.Dermatoloog Andrew Birnie Altruist

De missie van Altruist is het verkleinen van het risico op huidkanker door het stimuleren en verhogen van het gebruik van zonbeschermingsproducten samen met een betere kennisoverdracht. De kosten voor deze zonnebrandcrème wordt hierdoor bewust laag gehouden omdat iedereen recht heeft op een mooie gezonde huid!

Altruist is een hypoallergene zonnebrandcrème, zonder parfum of parabenen. Het prikt niet in de ogen, wordt snel opgenomen in de huid, is niet vet en laat geen witte waas achter. Altruist is waterproof en uitermate geschikt voor kinderen, maar zeker ook voor volwassenen! Geschikt voor dagelijks gebruik op gezicht en lichaam. Altruist wordt aanbevolen door dermatologen en heeft een ultra UVA- en UVB bescherming.

Altruist Zonnebrandcrème SPF 30 kost per 200ml €7,50.

Een kwalitatief goede zonnebrand kan dus toch goedkoop!

De makers van Altruist verdienen niets aan de verkoop. Ze hebben geen dure pr-reclames en geen groot marketingverhaal erachter zitten. Het is meer ‘spread the word’. Er zit geen enkele marge op de ontwikkeling van dit product, voor niemand. Iedereen die meedoet, steekt er gratis tijd in.

Ondanks dat deze zonnebrandcrème goedkoop is, is deze ook nog eens een keer één van de allerbeste en bevat het de UV filters Tinosorb A2B.

Wat het product nog meer bijzonder maakt is dat met elke verkochte verpakking een percentage gedoneerd wordt aan de stichting Under The Same Sun.Under the Same Sun Albinisme Afrika

Under The Same Sun is een liefdadigheidsinstelling voor kinderen met Albinisme in Tanzania en in de rest van Afrika. Door de zonnestraling lopen de mensen met albinisme in het tropische klimaat op jonge leeftijd een groot risico voor het krijgen van huidkanker.

Ik ben als huidverzorgingssalon Ellie trots om de liefdadigheidsinstelling https://www.underthesamesun.com/ te steunen voor kinderen met albinisme in Tanzania en de rest van Afrika. Ik geloof dat iedereen (ook jij hier in Nederland) een gelijke kans moet hebben om beschermd te worden tegen de zon.

Altruist geeft voor elke verkochte flacon in Nederland gratis een flacon zonnebrandcrème aan een albinokind in Afrika.                                                                  Jij kunt hiermee de albino kinderen in Afrika helpen.

Iedereen die een aankoop doet, heel hartelijk bedankt voor jullie steun!

Ellie

 

Gebruikers tip:

Smeer je lichaam en gezicht regelmatig, afhankelijk van je huidtype, in. Een vuistregel is elke 2 uur of na het zwemmen.

Gebruik voldoende zonnebrand middel. Voor volwassenen geldt vier eetlepels voor je armen en benen, twee voor je lijf en een half theelepeltje voor je gezicht, bij elkaar ongeveer een borrelglaasje.

Voor jou samengevat:

 • Ontwikkeld door Dr. Andrew Birnie een Britse Huidkanker Specialist en de Nederlandse econoom David Westerbeek van Eerten
 • Biedt onmiddellijke bescherming
 • Geschikt voor alle huidtypes
 • Geschikt voor de gevoelige huid: hypoallergeen, vrij van parfum en parabenen
 • 5* Ultra UVA-bescherming, brede range van fotostabiele filters
 • UVA- en UVB-breedband bescherming
 • Houdt het risico op allergische reacties zo laag mogelijk
 • Trekt snel in en plakt niet.
 • Laat geen witte waas achter
 • Voor dagelijks gebruik op gezicht en lichaam
 • Niet-comedogeen
 • Water resistent
 • Dermatologisch getest en aanbevolen
 • Geschikt bij zonneallergie

Interessant artikel: Feiten en fabels over zonbescherming KWF   https://www.kwf.nl/kanker-voorkomen/zon-uv-straling-en-huidkanker/feiten-en-fabels